maandag 30 november 2015

Een avondje op stap; Train World!

Zoals jullie al hebben gelezen zijn het niet dinosaurussen, cowboys of indianen maar treinen waar er hier dagelijks mee gespeeld wordt.
Toen wij uitgenodigd werden door Nick zijn meter om mee te gaan naar de nocturne van Train World konden we niet weigeren natuurlijk.
Dus op donderdag avond na schooltijd trokken we richting Schaarbeek.
Eerst een hapje eten in brasserie "RN Express" van het mooi gerestaureerde stationsgebouw. Geen haute-cuisine, wel een lekkere spaghetti of dagschotel in een héél mooi decor en aan een democratische prijs! Voor de jongens begon de bewondering daar al, overal treinen en mooie posters!


Na het eten begon de pret! Kijken, vragen, lezen en beleven.Het museum is véél groter dan ik verwacht had en héél indrukwekkend!
De treindecors zijn mooi opgebouwd, je kan binnen in de meeste treinen en wagons een kijkje nemen en er wordt véél meer dan alleen maar treinen tentoongesteld. Nadat je de hele route hebt afgelegd weet je alles over treinen en wat erbij komt kijken.
Wist je bvb. dat dankzij de treinen alle klokken in België gelijk lopen?

Wij hadden een heel fijne avond en ook al lagen ze wat later dan normaal in hun bed de dag erna konden ze niet snel genoeg op school zijn om te vertellen wat ze allemaal hadden gezien de dag ervoor. Nick nam zijn toegangsticket mee en dat pronkt nu in de kringboek van de klas.

Hebben jullie al eens een avondje museum achter de rug?
Liefs Katrien1 opmerking: