donderdag 3 december 2015

Tea Time

Soms gebeuren er dingen in je leven waarvan je denkt dit komt nu eens perfect uit, het is alsof het zo moest zijn!
Na mijn operatie is mijn smaak qua eten en drinken compleet veranderd. Ze hadden mij daarvoor gewaarschuwd maar dat ik van een koffie verslaafde madam ging veranderen in iemand die liever thee drinkt... neen dat had ik niet verwacht!
Ik heb een aantal vriendinnen die alleen maar thee drinken dus ik had al wel wat thee in huis.
Vorig jaar stond Jessica van Thee met een verhaal op de leuke mama markt en toen heb ik kinderthee bij haar gekocht. Ik ben haar toen ook op Facebook beginnen volgen. Zo wist ik dat je een thee abonnement kon nemen bij haar.
Zo een thee abonnement leek mij super handig : je krijgt vijf staaltjes en een brief met uitleg over de thee en hoe je hem moet gebruiken.
Je moet dus niet direct een grote hoeveelheid kopen, je kan proeven en als er eentje is die je lekker vindt kan je hem bestellen. Ideaal toch!?

In deze editie zaten infuses waarvan de namen alleen al mij deden verlangen naar een tasje thee!
Marsepein, Peperkoek, Kerstpunch, Chai Latte en een kruidenmengeling voor Gluhwein! Wou het nu toch juist wel niet lukken dat na het ontvangen van mijn theepakketje ik toevallig net goed ziek werd! Wat zei ik hierboven weer over dingen die gebeuren voor een reden... de thee werd dus in sneltempo in een paar dagen uitgetest!

De eerste thee die ik proefde was "Kerstpunch" voor mij de lekkerste thee die er bij was.
Het is een zachte, zoete lekkere thee met amandel-rum-kaneelsmaak en dat is voor mij alles wat een thee nodig heeft. Ik blijf ondanks een gastric-bypass wel een zoetebek...

De tweede proeverij werd de peperkoek. Je kan hem ook drinken in amandelmelk maar aangezien ik dat niet in huis heb heb ik "klassiek" gedronken met heet water. Het is een minder zoete thee, eentje die voor mij beter past bij het ontbijt. Er zitten ook kruiden in die ik persoonlijk niet zo lekker vindt, namelijks anijs en komijn. Maar smaken verschillen hé!

De Chai Latte heb ik s'avonds gedronken als vervanger van een snackje omdat ik niets door mijn keel kreeg en ik moet zeggen dat hij mij totaal overdonderd heeft! Het is een soort poeder dat je in melk doet en dan gezellig onder een deken leeg drinkt. Deze had de smaak van citroengras.
Mijn eerste reactie als ik dit las in de brief was een beetje bedenkelijk. Citroengras en melk?
Maar na de eerste slok was ik verkocht zoet maar niet te zoet met een lekker frissmaakje.
De dag erna had ik alweer zin in zo een kopje dat ik er direct besteld heb. Ik denk dat ik een nieuw tussendoortje heb ontdekt.

Als laatste heb ik de Marsepein geproefd een thee met een licht zoete smaak en een na smaak van marsepein. Voor mij was dit de minst lekkere want ik hou niet zo van marsepein.

Er is er nog ééntje die ik niet geproefd heb en dat is de kruidenmengeling voor de Gluhwein. Die ga ik houden voor de feestdagen. Het recept lijkt mij véél te lekker om zo op te drinken : neem 1 fles rode wijn en giet deze in een grote kom, verwarm de wijn (niet koken want dan verdampt de alcohol) en voeg 15gr theekruiden toe en laat ongeveer 15 min trekken. Indien gewenst kan je er nog enkele sinaasappelschijfjes of citroenschijfjes aan toevoegen! Ik ga jullie zeker nog op de hoogte houden over deze laatste proeverij. Misschien wordt deze thee wel mijn nummer één!


Zijn jullie thee of koffie drinkers?
Liefs Katrien


4 opmerkingen:

 1. Ik drink het meeste koffie maar thee lust ik ook hoor!De Chai Latte vind ik ook super lekker!Dat wist ik niet dat je smaak veranderde na zo'n operatie.Ben benieuwd naar de glühwein smaak ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik drink sloten koffie, maar ik kan ook genieten van een lekkere thee. Mijn favoriet van het najaar is de caramelthee van de Carrefour :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mandarijn infusie: zoo lekker! De chai latte klinkt ook goed. Kijk ui naar je verslagje van de gluhwein.

  Fijn weekend,
  Camilla

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Are you looking for free Google+ Circles?
  Did you know you can get these AUTOMATICALLY & TOTALLY FREE by getting an account on Like 4 Like?

  BeantwoordenVerwijderen