woensdag 7 oktober 2015

Wij verjaren! Dubbel feest in de famillie!

Ik ben elf jaar geleden op mijn verjaardag bevallen van onze oudste zoon Casper, mijn grote knuffelbeer! Ondertussen heeft hij wel al een grotere schoenmaat dan zijn mama!
Helemaal niet zo gepland maar zoals de meeste mama's onder ons al wel weten is dat baby's al van in de buik hun eigen willetje hebben. Hij besloot om mij nog vier dagen langer te laten wachten dan de uitgerekende datum. Tijdens mijn zwangerschap heb ik daar eigenlijk nooit bij stil gestaan dat hij wel eens op mijn verjaardag zou kunnen komen. Ik denk, zoals elke mama, dat je meer hoopt op een paar daagjes vroeger dan later.
De gyneacoloog kwam iets na middernacht binnen met de mededeling : Gelukkige verjaardag en nu gaan we persen! Op mijn "feestdag" zelf heb niet zo lang moeten afzien want om 00u45 was de zaak beklonken :-) en sindsdien is het dus altijd dubbelfeest!
Op school bij Casper is het de gewoonte dat de jarige een traktatie meeneemt en elk jaar is het weer een beetje zoeken wat we zullen meegeven.
Ik weet niet wat jullie er van vinden maar het is altijd zoeken naar de gulden middenweg tussen iets leuks, liefst niet te duur en als het kan toch origineel.
Dit jaar ben ik toch iets verder gegaan dan normaal en heb ik pennenzakken gemaakt.
Na het eerder maken van pennenzakken voor mijn eigen jongens zat de routine erin en ik had het perfecte stofje liggen hier in de berging!
Ik vindt ze geslaagd en Casper ook!

Stof: Novelty zwart van Jongens toch!
Patroon: Oon

Hoe ver gaan jullie met traktaties voor de klas?
Liefs katrien!

5 opmerkingen:

 1. Dat kan zo zijn voor- en zijn nadelen hebben, verjaren op dezelfde dag ;). Gelukkige verjaardag in ieder geval!
  Ik hoef niet na te denken over traktaties voor de klas want bij de Khadetjes op school zijn die niet toegestaan. Geen vergelijk en gegoochel dus, wat een luxe ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkige verjaardag, alletwee! Ook bij ons geen traktaties op school...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat voor jullie alle 2 en mijn kinderen zijn te groot om te trakteren op school of universiteit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkige verjaardag allebei! Ik vraag meestal of ze iets in de klas kunnen gebruiken ipv elk kindje een klein cadeautje. Vorig jaar had ik zo paasversiering gekocht. De kinderen waren super blij dat ze zelf mochten versieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke pennenzakken! hier mogen geen cadeautjes mee naar de klas, en dat vind ik prima zo. Wel een snoepertje, dat dan wel - met goedkeuring en 'hulp' van de zoon - helemaal zelf gemaakt wordt!

  BeantwoordenVerwijderen