maandag 26 oktober 2015

Mijn nieuwe overlock!

Voor al diegenen die al een overlock hebben weten dat eenmaal je er een hebt je niet meer zonder kan!
Wel, de dag dat we van vakantie thuiskwamen wou ik in snel even iets "overlocken" maar het lukte niet! De draden sprongen over en bij het opnieuw inrijgen zag ik dat er een draaischijf van de spanning scheef stond. Ik weet helemaal niet hoe dit is kunnen gebeuren want ik heb mijn machine nog nooit  laten vallen. Het enige waar ik aan kan denken is dat hij tijdens het transport naar een gezellige naaibijeenkomst moet beschadigd geraakt zijn.
Twee dagen voor mijn operatie heb ik hem binnengebracht voor herstelling en het gezicht van de reparateur sprak boekdelen. Of hij nog kon gemaakt worden durfde hij niet te garanderen.
Ik dus een beetje weemoedig huiswaarts met de gedachte "zonder overlock, overleef ik dat wel?"
Nu was ik ook al wel een tijdje aan het denken om een upgrade te doen en mij een iets betere overlock aan te schaffen maar de mijne deed het nog prima en het is natuurlijk wel een dure investering. Plus, ik was het inrijgen van mijn machientje al zo gewoon... wat met een nieuwe?
Juist in diezelfde week viel de nieuwe La maison Victor in de bus met erin... "taratataaa"... een super promo voor een overlock. Toeval of niet?
Ik kon dit niet laten liggen en reserveerde er eentje om afgeleverd te worden in het dichtstbijzijnde afhaalpunt. Omdat ik op de leverdatum nog in het ziekenhuis lag mocht mijn man hem gaan afhalen. De verkoopster zei dat als ik er aan toe was ik mocht bellen voor een uurtje les en enkele dagen geleden zo gezegd zo gedaan. Ik kwam terecht bij NEEDLES and PENCILS en een dame die haar living heeft omgetoverd tot een naaiatelier waar je op verschillende momenten en om verschillende redenen kan gaan naaien of les volgen. Mijn lesuurtje is in ieder geval voorbijgevlogen en vol goede moed ben ik naar huis vertrokken.
Ondertussen zijn we al een paar weekjes verder en rolde de deze al van onder mijn nieuwe machine!
Dezelfde stof maar toch drie maal anders. Ik probeer elke keer als ik iets maak voor mijn jongens te zien dat het niet drie maal hetzelfde wordt. Dit om verschillende redenen; omdat ze hun eigenheid hebben, ik het zelf niet leuke vindt om ze hetzelfde aan te kleden en omdat de kleren hier doorgegeven worden.

Stof: Verkempinck
Patroon: LMV

Maken jullie voor jullie kinderen hetzelfde?
Liefs katrien


8 opmerkingen:

 1. Ik gebruik net als jou dezelfde stof maar een ander patroon, of hetzelfde patroon maar een andere kleur van de stof
  er zit nu wel genoeg ruimte tussen om eventueel twee dezelfde dingen te maken ( 98 en 122) maar dan nog is dat niet zo leuk natuurlijk nu is wel het probleem dat de oudste zijn kleren een beetje verslijt tegenwoordig dus dat zijn mooie kleren eerder speelkleren zijn geworden of zo voor de jongste maar dan maak ik er gewoon nieuwe ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof van je om voor elke zoon een andere te maken.Ik heb ook een overlock maar ben er nog niet zo handig mee ....Hier dochter en zoon,met 5 jaar tussen,die dragen niets het zelfde ;-

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een geweldige set, zeg!!!
  Heel tof, mooie combinatie. Geheel mijn ding!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi gedaan! Ik heb vorige week tijdens een workshop kennis gemaakt met een overlock. En ik was meteen overtuigd. Zo'n mooie afwerking!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb er maar eentje, dus eigenlijk niet van toepassing, maar ik heb een beetje een trauma betreffende matching outfits :p Als kind liepen mijn zus en ik er meestal matchend bij... niet helemaal hetzelfde, maar bijna... de ene het rokje met truitje, de andere van hetzelfde stofje een jurk met golfje... de ene de versie met roze, de andere in het paars... ik vond het echt verschrikkelijk eerlijk gezegd, dus 't is niets voor mij...

  Maar hey, dat wilt niet zeggen dat anderen dat niet mogen doen en als jouw jongens dat prima vinden, waarom niet? En elk exemplaar is wel tof geworden!! Geniet van je nieuwe overlock!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Supermooie sweaters! Hetzelfde en toch anders, heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kei mooi! Ik vind de tweede echt tof, met paspel tussen de naden, moet ik onthouden! k maak meestal niet hetzelfde, maar soms wel bij elkaar passend, net zoals deze!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Superleuk gedaan, zo hetzelfde maar toch heel anders. Sinds ik eindelijk een vredespact heb met mijn overlock, rollen er hier ook wat sweaters voor de boyfriend van de pers. Alleen jammer dat een volwassen mannelijke print vinden een moeilijke opgave is!

  BeantwoordenVerwijderen