vrijdag 2 oktober 2015

De liebster award! deel 1

Ik ben genomineerd voor de Liebster Award!Niet één keer maar twee keer! Door de fijne madam Karine met K van Little Stories to read, de koniging van de zelfspot en door Miss Pixie een creatieve duizendpoot. Karine met K was eerst om mij te nomineren dus beantwoord ik eerst haar vragen. Ik haar heb ik leren kennen op de Femma blogschool en we hebben allebei een zoon die Daan heet. Ze schrijft leuke en grappige verhaaltjes over haar eigen leven.De vragen die mij gesteld werden :

Op welk moment besliste je om een blog te beginnen? Wat trok je over de streep?
Het is een lang proces geweest en ik heb getwijfeld tot op het laatste moment om op de "publiceren" knop te duwen.
Het idee is er gekomen dankzij gesprekken met Lobke van Leuke wereld. Ik heb haar leren kennen door de verkoop van haar "Het leuke vakantieboek". Ze vertelde dat er in Breendonk een naaicafé van Femma ging starten en daar ben ik haar terug tegengekomen en raakten we aan de praat. Ik vertelde over mijn jarenlange naai ervaring en mijn verlangen om daar meer mee te doen. Zij vertelde mij dat Femma een blogweekend ging organiseren en vroeg of dat geen idee was. Mijn eerste reactie was ik die computers mijd en al helemaal niet graag schrijf maar ik ben dus naar de Femma blogschool geweest. Ik heb daar veel informatie gekregen en leuke mensen leren kennen en dat is wat mij over de streep heeft getrokken.

Had ik blog voorbeelden of heb ik het zelf allemaal uitgezocht?
Ik heb veel blogs bekeken en wel wat ideetjes opgedaan maar uiteindelijk is hij vrij standaard geworden. Ik ben echt een computer analfabeet en heb heel veel gevloekt en zelfs één keer geweend.
Er is nog wat werk aan dus als iemand zich geroepen voelt om mij eens te komen helpen : van harte welkom!

Ga je naar blog evenementen? Wat zijn je verwachtingen?
Ik ben nog niet lang bezig en ben dus nog niet naar een blog event geweest. Als ik de kans zou krijgen zou ik het zeker doen. Ik ben eigenlijk redelijk verlegen als ik ergens kom waar ik niemand ken dus ik zou al blij zijn als ik een paar nieuwe mensen zou leren kennen.

Wat vinden je familie en je vrienden van je blog of wordt er niet over gepraat?
Er wordt eigenlijk niet veel over gepraat en ik ben niet iemand die er zelf veel wil over beginnen praten. Niet veel van mijn vrienden en familie zijn thuis in de blogwereld. Er wordt dus meestal over veel andere dingen gepraat. Al moet ik er wel bij zeggen dat wanneer ik mijn blog op facebook deel ze wel reageren. Dat is dus ook heel fijn. De enige waar ik veel mee over mijn blog praat is mijn man en meestal is het dan over mijn frustratie dat de computer niet doet wat ik wil!

Wat hoop je met je blog te bereiken?
Een mooi verhaal en foto's waar ik later terug kan naar gaan kijken.
Het is fijner om een blog te schrijven en daar dan foto's van mijn creaties bij te zetten dan gewoon een foto op Facebook te posten, wat ik vroeger wel deed.
Dat je anderen kan inspireren geeft ook een fijn gevoel.
Verder begin ik in Oktober met een webshop met stoffen en fournituren en mijn blog kan hierop een mooie aanvulling zijn.

Ben je ooit van plan om naar het buitenland te verhuizen en wat zou je daar graag doen?
Ik denk niet dat ik ooit naar het buitenland zal gaan wonen, ik ben daar veel te onzeker voor en al die stress zou ik niet aankunnen. Als het toch zou gebeuren zal het aan het strand zijn met een bar waar alle artiesten uit de buurt kunnen langskomen om hun hobby uit te oefenen. Ik zou naailes geven, free podia organiseren en mij misschien verdiepen in meditatie!

Hoe zou jij gereageerd hebben als je op de Thalys had gezeten? Zou je de dader proberen te overmeesteren? Of zou je bevriezen of wegrennen?
Wel wij zaten de week voor het incident op de Thalys. De eerste keer dat we met heel het gezin naar Parijs zijn geweest. Onze oorspronkelijke vakantie is niet door kunnen gaan en de kindjes mochten kiezen wat we in de plaats gingen doen en Daan wou de Eiffeltoren zien.
Als ik het nieuws heb vernomen was ik toch wat van slag.
Mijn eigen kennende door incidenten uit het verleden zou ik bevriezen. Ik ben iemand die zich pas realiseert wat er gebeurd is als het allang voorbij is.
Misschien nu dat mijn kinderen er bij waren dat hun bij mij had genomen maar mij op de dader gooien zit er niet in.

Je wordt verbannen naar een onbewoond eiland voor 1 jaar. Je mag 10 materiële zaken mee nemen. Wat gaat er mee in je bagage?
1. foto's
2. Mijn naaimachine
3. stof
4. naaidoos
5. ipad om mijn boeken te lezen.
6. een stroomgenerator op zonne-energie
7. kookboeken van Pascale Naessens
8. een goede matras
9. zonnecrème
10. toiletgerief

Welk goed doel steun je? Of zet je je op een andere manier in voor de samenleving?
Ik steun waar ik kan. Ik geef weg wat ik niet meer nodig heb aan mensen die het wel kunnen gebruiken of ik breng het naar de kringwinkel.
Ik heb jaren kleedjes meegegeven met een collega naar Afrika om haar "adoptiekindje" te kunnen helpen. Ik koop af en toe iets voor de clini-clowns, kom op tegen kanker en als de school van de kinderen een benefiet steunt doen we altijd mee.
Verder werk ik als opvoedster in èèn van de opvangcentra van het buitengewoon onderwijs.
Hier worden in het weekend en vakanties kinderen die in het buitengewoon onderwijs les volgen opgevangen. Sommigen omdat hun ouders moeten werken maar de meeste spijtig genoeg omdat ze geplaatst zijn door de jeugdrechter. Wij proberen ze zo goed mogelijk op te vangen en gezinsvervangend op te treden. Niet altijd even makkelijk maar wel met hart en ziel.

Je mag van job veranderen of een job kiezen? Welk beroep zou je willen uitoefenen?
Minister van Welzijn of Onderwijs. Liefst de beide tegelijk!

Men geeft je de kans om een groot bedrijf te leiden? Van welk bedrijf zou je CEO willen zijn en wat zou je veranderen? Hoe zou je je personeel motiveren?
Moeilijke vraag, ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat ik veel te soft ben om een bedrijf te leiden.

Mijn genomineerden :

128
Wollebol
Manel prints
Ik maak het nu zelf

Ik had nog lunatiek en nummer 44 genomineerd maar er was mij iemand voor. Dus jullie zien maar wat je met mijn vraagjes doet.

Mijn vragen zijn?

1.Waarom en hoe zijn jullie met je blog begonnen?
2. Wat is het verhaal achter de naam van je blog?
3. Wat is jullie sterkte?
4. Wat zijn je toekomstplannen met je blog?
5. Wanneer hebben jullie voor de laatste keer echt goed gelachen?
6. Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?
7. De zee of  de Ardennen? waarom?
8. Hebben jullie al de geplande vakantie activiteiten uitgevoerd?
9. In welk gangpad zou je racen als je één minuut gratis mocht winkelen in een supermarkt? (deze is geleend)
10. Van welk dier bezit je de meeste eigenschappen? En welke eigenschappen zijn dat dan?
11. Waar zien jullie jezelf binnen 15 jaar?

Zo, ik ben benieuwd naar jullie antwoorden.
Liefs, Katrien
5 opmerkingen:

 1. Ik vind het gewoon zooooo leuk vernoemd/genomineerd te worden, dat ik je vraagjes zeker ga beantwoorden :D

  Origineel hoe je bent beginnen bloggen, maar je hebt de smaak wel te pakken denk ik? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke antwoorden gegeven Katrientje!! Je hebt ook leuke vragen die je hebt doorgestuurd naar andere bloggers. ik ga ze zeker ne keer lezen. Goe bezig x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Katrien, bedankt om de vragen te beantwoorden. Heel leuk om je antwoorden te lezen. Ik wist niet dat je opvoedster was. Ik wens je heel veel succes met je webwinkel, met je blog en met je gezin natuurlijk. Vele lieve groeten van Karine met k.

  BeantwoordenVerwijderen