donderdag 20 augustus 2015

tjoeke tjoeke tuut tuut!Een aantal jaar geleden toen we op vakantie waren bij mijn papa op de camping in Olloy sur Viroin was het slecht weer. Dus zochten we iets om te doen met de kindjes zonder nat te worden. Nu was onze Nick al gebeten door de treinmicrobe toen mijn papa vertelde dat je in de buurt kon gaan rijden met de stoomtrein. Zo geschiedde en sindsdien gaan we dus elk jaar rijden met de stoomtrein.

De stoomtrein van de 3 valleien rijdt over een 14 km lange spoorlijn tussen Mariembourg en Treignes  Als je toekomt staat er in een grote loods een blauw-rode trein die heel veel op Thomas de trein lijkt.
 
 
 
 
 

Je kan er met een echte stoomtrein meerijden tot vlak aan de Franse grens. Je kan zien hoe ze de kolen in de trein scheppen, water tanken en de fluit horen als je vertrekt naar Treignes! Je rijd er in oude wagons langs een heel mooi landschap en krijgt onderweg uitleg over wat je tegen komt. 


Je kan in Treignes ook in het museum gaan kijken naar stoomtreinen uit lang vervlogen tijden.
Als we nog maar op de terugweg zijn naar Mariembourg klink het al in koor : wanneer komen we terug?
Eens terug aan de loods kunnen ze nog op en in de verschillende locomotieven die daar staan.


 
 


Als je ook eens met de stoomtrein wil gaan rijden kijk dan eerst eens goed na wanneer hij uitrijdt want meestal zijn het de gewone diesellocomotieven die rijden.

Wat is jullie favoriete gezinsuitstap?

Liefs Katrien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten