zondag 16 augustus 2015

Een Boekentas! Nooit meer??? + give away!Bij mij - zoals bij elke mama denk ik - staat het maken van een boekentas op het to-do lijstje!
Wel, ik heb er eindelijk een gemaakt!
Ik was dit vorig jaar al van plan maar door mijn druk werkschema in de grote vakantie is het er toen niet van gekomen.
Toen er een paar maand geleden korting was op alles in een webshop (ik weet niet meer de welke), kocht ik een patroon voor een boekentas van polka dot. Daan - voor wie de boekentas zou dienen - koos toen ook een stofje uit.
In verschillende stappen begon ik eraan. Een namiddag het patroon overtekenen en de naadwaarde erbij. Zo veel verschillende delen! Ik besliste om ook voor de vlieseline alles apart nog eens over te tekenen. Iets wat ik normaal niet doe maar ik wou het nu toch eens volgens het boekje doen. Dat ging wat vlotter want er moest geen naadwaarde bij.
De buitenstof had ik en de binnenstof kocht ik in de modecoupon.
Ik behandelde de beide stoffen met HG waterdicht voor textiel die kocht ik in de Delhaize.
Aan het knippen ben ik toch ook een namiddag bezig geweest.

Een vriendin van mij wou ook een boekentas maken en we besloten er een dagje van te maken.
Een geluk dat we met twee waren zodat we toch af en toe eens een konden ventileren tegen elkaar.
Ik vond het toch niet zo gemakkelijk als sommige lieten uitschijnen via Facebook of op hun blog.
Is het nu omdat ik een pietje precies ben of omdat het maken van tassen niets voor mij is, ik weet het nog altijd niet.


 

Er zijn toch een paar dingen die ik anders heb gedaan... tja... ik kon het niet laten om toch even het boekje niet te volgen.
Zo heb ik de vlieseline er eerst opgestreken voor ik de voorzak er op heb gezet. Ik zag echt niet hoe ik de vlieseline er mooi op zou kunnen strijken als de zak er al opstond. Met het achterpand heb ik dit ook gedaan voor ik de schouderriemen erop heb gezet. Plus ik heb altijd geleerd eerst de vlieseline erop en dan stikken. Zo is je stof verstevigd en scheurt hij minder snel door aan je stiksel.
Het handvat heb ik ook er opgezet vòòr ik de boekentas in elkaar heb gestikt. Het leek mij toch iets gemakkelijker om alleen de klep te draaien dan heel de boekentas.
Na veel losdoen en gesakker is hij dan toch klaar geraakt en ik moet zeggen dat ik toch blij ben met het resultaat.
En Daan zijn reactie was "hoe mooi!" en daar doe je het uiteindelijk toch voor!
 

Of ik nu ooit nog een boekentas ga maken weet ik nog niet. Eerst wat tijd laten overgaan en waarschijnlijk als een van mijn zoons vraagt om er eentje te maken ga ik toch niet kunnen weigeren.

Nu had ik nog wat stof over en daar heb ik pennenzakken van gemaakt.


 
 
En eentje daarvan is voor iemand van jullie!
Wat moet je doen?
Mij volgen op Facebook of Bloglovin, deze blog delen en vertellen waarom je graag deze pennenzak zou krijgen!
De winnaar wordt op vrijdag 21 augustus bekend gemaakt.

Hebben jullie al een project gehad dat toch iets moeilijker was dan je dacht?

Liefs Katrien12 opmerkingen:

 1. Waauw, daar ben ik jaloers op (kben namelijk te lui om aan zoiets te beginnen). dat is ook de reden dat ik meeding naar die leuke pennenzak!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap gedaan Katrien, ik zou het niet ineen krijgen. Ik volgde 2 jaar avondles en bleek niet echt 'vol' talent te zitten. Broeken verkorten lukt nog net. Daan is er precies heel blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap gedaan Katrien en je zoon heeft een tof vrolijk stofje uit gekozen.Ik maak graag handtassen en dergelijke maar een boekentas lijkt me inderdaad niet het gemakkelijkste om te naaien.Hier gelukkig geen kleine kinderen meer die er eentje nodig hebben.Ik gun iemand anders een kansje op de pennenzak ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi geworden zeg!! Een boekentas zie ik mezelf nog niet meteen maken.. ik ben een klerenmadame, maar wie weet... ooit ;)

  Ja hoor, vooral in de eerste maanden dat ik naaide had ik gewoon geen idee of iets moeilijk of makkelijk was en ging ik er gewoon voor. Liters gezweet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Awel, ik herken dat verhaal precies😃 We hebben toch veel plezier gehad.😂 Ik wil je pennenzak wel winnen hoor. Steek ik hem in mijn boekenvak. Heb ik er een mooi afgewerkte😊
  dikke kus x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geliked en gedeeld, want na 3 jaar naaien wil ik ook wel eens een give away winnen en vooral, ik vind de etui zalig mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuke boekentas! het is een heel werk he, versta je hoor, ben blij dat mijn drie ook klaar zijn! Ze komen ook nog op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. en zo een leuke wil ik ook, eens eentje niet daar mama gemaakt is ook eens leuk!

   Verwijderen
 8. Zo'n pennenzakje zou ik ook wel graag ontvangen.! En euhm, dat boekentasje ziet er heel goed uit hoor.! En de ontvanger ziet er ook heel gelukkig uit.!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hij is afgeraakt, een knap resultaat. Ik durf er niet aan beginnen. Stel het altijd maar uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je mag altijd een hulplijn inschakelen hè :-) . Ik heb hem nu toch al een keer gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen