zaterdag 29 september 2018

Stik Belgique, de preview!

Soms heb je geluk en win je iets waar je zo blij van wordt! Ik won via Instagram een workshop om de Mathilda van mijn tas 2 te maken. Een preview want het boek komt pas 8 oktober in de boekhandel. Op mijn verjaardag dus mischien al een teken. Plus het is een Belgisch patroon dat dus perfect past in de Stik Belgique Blogtour dat Marjolein van Flaflinko organiseert!
De workshop ging door bij Madeleine de stoffenmadam onder begeleiding van Sofie en Nathalie de auteurs van mij tas. We kregen de gelegenheid om te bestellen bij K-Bas. Zijn zou het materiaal meebrengen op de dag zelf. Ik nam dus mijn kans en werkte voor de eerste keer met kurk. 

Nu was het de vermoeidheid of de zwangerschapsdementie bij het knippen liep het wat fout. Ik had niet genoeg kurk om opnieuw te beginnen maar gelukkig werd er samen nagedacht en kwam alles goed. 
Nu ik heb graag in mijn handtassen een verdeling. Ik functioneer gewoon niet als mijn handtas een grote zak is. Ik vroeg dus advies aan Sofie en Nathalie. Nathalie kwam enkele ogenblikken later met een patroon en begeleide me met het ineen steken van mijn binnen zak. Hiervoor mijn eeuwige dank! 
Er rolde die dat nog heel mooie exemplaren van onder de machine! Ga gerust eens kijken op Instagram onder de #mijntas2 
Ik ga jullie nu even een tip geven. Als je rond moet stikken en het materiaal is nogal dik of groot om rond te draaien zet je machine aan de kant van je tafel. Zoals op de foto. Dit is veel makkelijker om mooi te stikken. Er is veel meer bewegingsvrijheid om je materiaal te laten draaien. 
Ik ben blij met het resultaat maar of ik nu een echte handtassen maakster ga worden weet ik niet. Al staan er in het boek nog wel leuke exemplaren!
Hebben jullie graag onderverdelingen in jullie handtassen? 

Wil je nog andere creaties zien van de Stik Belgique Blogtour  dan kan je op de volgende blogs gaan kijken!

Flaflinko, Just Delphine, Girls in Uniform, Naaisdrovje, Nathalie’s NaaiselsThe Needle Of Choice,  nu Davina, Gezien bij Justine, Skwadraadlive, Larth, Plus 2 is 5!, Miss Pixie’s Blog, WilwarinCouture, Made for Inka & Adivastyle

Veel leesplezier, Katrien! 

12 opmerkingen:

 1. Prachtige tas en zo mooi afgewerkt. Ik heb tassen met en zonder onderverdeling. Het enige wat ik niet kan missen in mijn tassen is een sleutelhangerlint.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, super mooi. Wat een topidee voor die verdeling. Ik kom bij u aankloppen hé

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi! Ik ben ook niet zo'n tassenmadam maar heb het toch besteld 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toffe tas! Ooit hé,ooit ga ik het ook proberen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo schoon! Ik moet dat boek hebben 😱😍

  BeantwoordenVerwijderen
 6. echt een pracht van een tas geworden en die tussenscheiding is wel ideaal, daar moet ik bij een volgende toch ook eens aan denken

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind jouw versie echt prachttig. Klassiek, neutraal, en toch speciaal! Zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig. Ik ben geen sjakosj-mens. Ik koop dus alleen een nieuwe handtas als de vorige compleet uit elkaar valt. Maar deze? Die zou ik zo kopen in de winkel!

  BeantwoordenVerwijderen